da brmcm2 resepi unt wat apam gula hangus ni....tpi resepi ni yg paling mudah.....dn lembut sngt apmnye....
bhn2nye :150g gula n 100ml air (wat gula hangus )..70g butter @ myk msk...75g susu cair..1bji telur..60g gula halus (gula n telur d pukul hngga kmbng )150g tpng gndm..1st soda bikarbonat (tpng n soda d ayak sekali ) secubit garam.....
cara membuatnye.......susu cair,myk msk n telur yg d pukul ngn gula tu d msukkn ke dlm gula hangus yg da sejuk tu.....pas tu msukkn bncuhan gula hngus tu ke dlm tpng tdi...kacau supaya x brketul.....biarkn selama 15m...dn bole la kukus....gunakn acuan loyang pn bole....
bhn2nye :150g gula n 100ml air (wat gula hangus )..70g butter @ myk msk...75g susu cair..1bji telur..60g gula halus (gula n telur d pukul hngga kmbng )150g tpng gndm..1st soda bikarbonat (tpng n soda d ayak sekali ) secubit garam.....
cara membuatnye.......susu cair,myk msk n telur yg d pukul ngn gula tu d msukkn ke dlm gula hangus yg da sejuk tu.....pas tu msukkn bncuhan gula hngus tu ke dlm tpng tdi...kacau supaya x brketul.....biarkn selama 15m...dn bole la kukus....gunakn acuan loyang pn bole....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan