straight to recipe....
BAHAN2NYA;
2 1/2c tpng blue key
1 1/2st serbuk penaik
1st baking soda
1 1/4st serbuk kayu manis
1/4st garam
3/4c gula merah
1c gula kastor
4bji telur
1c myk jagung
1c mentega cair
355g lobak (parut)
30g kcng walnut cincang
HIASANNYA:
3/4 @ 180g krim keju
3smkn mentega
1/3c gula ising
jus limau(pilihan)
CARA2 MEMBUATNYA..:
-panaskn oven pd suhu 180c
-ayak tpng bersama srbuk penaik n soda
-campurkn lobak parut,myk jgung,mentega cair,serbuk kyu mnis,
gula merah,gula kastor n telur
-gaul n kisar hngga adunan mnjadi lmbut.kemudian kisar bersama
kacang walnut yg d cincang
-tuang adunan dlm bekas/loyang
-masak selama 45m~1jm
-biarkn kek sejuk dn hiaskan ngn krim keju
HIASAN KRIM KEJU:
masukkn semua bahan2..kisar hngga lembut
dan sapukn ke atas permukaan kek....
simpan kek d dlm pti sejuk supaya krimnya keras....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan