menu petang selasa (6/12/2011)
KARIPAP RANGUP
nak tau rangup ke tidak,kena la cuba resepi ni...
thanks untuk yg empunya resepi
*DARI DAPUR AZLI*
BAHAN-BAHANNYA:untuk kulit karipap
500g tepung gandum
125ml minyak masak
250ml air
1sk garam
cara-cara membuatnya:
- gaulkan tepung dgn garam
- masukkan minyak dan gaul bersama
- masukkan air sedikit demi sedikit dan uli hngga mnjadi doh
- rehatkan doh selama 15m
- dan bole la mula meleperkan tepung unt d isi inti
- pastikan tepung yg d leperkan tu tidak terlalu tebal
-bole gunakan acuan karipap @ bentukkan dgn tgn shja
pastu,bole la d goreng...
bahan untuk inti karipap
4bji kentang
1bji keledek kuning
3sudu mkn udang kering(tumbuk halus)
1/2 cwn daging cincang @ ayam
1paket serbuk kari
1bji bwng besar (blend )
daun kari
2 1/2 cwn air
garam
cara membuatnya
campurkan kari,daun kari,bawang,udng kering
dgn sedikit air hngga mnjadi seperti pes...
kemudian tumiskan dgn minyak yg panas hngga naik bau
masukkan daging..biar hngga empuk..
masukkan air dan kentang..
siap....
SELAMAT MENCUBA...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan