IKAN MASIN...
cuti keputeraan sultan selangor baru ni,sempatlah kitarang sefmly pi skodeng tempat membuat ikan masin...
bercuti sambil belajar....sambil2 cari ilmu dn pengalaman...
nak tunjuk pada
anak-anak..biar diarang tahu susah senangnya kehidupan ini...
ni ikan gelama masin yg keras...
x payah siang,cuma isikan garam
dan di biarkan selama 5 hari...
ni ikan talang....yg fresh lagi...baru lepas di siang.. |
ni la keadaannya...ikan-ikan yg belum di siang...
ni ikan nyuk2...di belah.... |
situasi dlm bilik sejuk beku....berjenis ikan masin ada... |
berkotak2 ikan masin unt di borong |
pekerja indon sdng memproses ikan...
ikan duri fresh.. |
ikan talang..pekerja tu sdng taburkn garam.. |
biar garam tu banyak....supaya ikan x busuk.. |
di simpan..... 3 hngga smnggu sblum di jemur.. |
tak semudah yg di bayangkan pekerjaan mereka ni...
sepanjang minggu bekerja...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan